Køkkenværksted lærer de unge om sund kost

​På vores køkkenhold er der 4 elever på holdet, så der er mulighed for at tage individuelle hensyn og udfordre den enkelte elev bedst muligt.

På køkkenværkstedet laves der dagligt mad til mange mennesker. Eleverne trænes i at lave sund kost og få forståelse for, hvorfor vi skal spise alsidigt.

ET VÆRKSTED FOR DIG, SOM GERNE VIL LÆRE AT LAVE GOD MAD TIL BILLIGE PENGE - OG SOM MÅSKE SER DET SOM ET MULIGT ARBEJDE.

Undervisningen er udpræget praktisk orienteret, og metoden er mesterlæreprincippet med sidemandsoplæring.

Det er altid værkstedslederens ansvar at få teorien omsat til praksis i forbindelse med de enkelte opgaver.

På køkkenværkstedet er der mulighed for at lære følgende:

• Hvad er sund kost - kostens betydning
  • Skrive indkøbsliste; eventuelt bruge piktogram
  • At foretage indkøb
  • At kunne lave mad fra bunden
  • Hygiejne/ hygiejnekursus på AMU
  • At fejre fødselsdage eller lave mad til forskellige traditioner - jul, påske mm.
  • Bålmad – at bruge naturen
  • At lave lette retter, som den unge selv kan udføre, når de flytter i egen bolig
  • At lave egne opskriftsbøger

​På køkkenværkstedet kan vores elever træne og øve sig i de færdigheder, som kræves på en almindelig arbejdsplads. Flere af de unge kommer i kortere eller længerevarende praktikker i kantiner som køkkenmedhjælper.

Eleverne kan få kursusbevis på køkkenværkstedet

• ​Hygiejnebevis på AMU Syd
  • Kursusbevis i forskellige madretter
  • Kursusbevis i sund kost og ernæring
  • Kursusbevis i planlægning - fra jord til bord.

Få mere information om vores køkkenværksted

Mangler du/I yderligere information om vores køkkenværksted i Rugsted nær Vejle, for eksempel hvilke aktiviteter vi foretager os, så kan vi kontaktes på e-mail: info@vaerkstedsskolen.dk, på telefon: 75 86 54 05 eller via kontaktformularen nedenunder.