bofællesskab for Unge med særlige behov

​På Værkstedsskolen vejleder vi utilpassede unge med særlige behov mellem 16 og 23 år. Vi er placeret i Vejle nær Fredericia og Kolding.

Vores primære fokus og det vi prioriterer højest, er at være rummelig, anerkendende og lyttende i vores tilgang over for de unge med specielle behov.

Som et bofællesskab og skole for unge med særlige behov tilstræber vi at skabe en konstruktiv hverdag præget af omsorg, genkendelighed og forudsigelighed. De unge har individuelle behov, derfor arbejder vi i en fast struktur, som er skræddersyet til hver enkelte elevs specifikke problemstilling og behov.

​Vores unge med særlige behov har forskellige diagnoser

På Værkstedsskolen tager vi imod unge, som har følgende diagnoser og/eller problemer:

• Adfærdsmæssige og indlæringsmæssige problemer
  • ADHD og ADD
  • Psykiske vanskeligheder
  • Unge med kontaktforstyrrelser samt lettere udviklingshæmmede
  • Indlæringsvanskeligheder
  • Dobbeltdiagnoser
  • Angst/depression
  • Asperger
  • Personlighedsforstyrrelse
  • Autisme spektrum forstyrrelser
  • Epilepsi
  • Ikke personfarlig kriminalitet

STU UDDANNNELSE

​           RESSOURCEFORLØB

EgU UDDANNELSE

Vores botilbud til de unge med særlige behov handler om at få oparbejdet kompetencer inden for sociale relationer. Selvfølgelig med omtanke for elevens udfordringer og diagnose. Vi vejleder de unge med særlige behov til en almindelig hverdag.

Gennem jeg-støttende interesse i elevernes liv og problematikker, identitetsdannelse og engagement arbejder vi på, at have fokus på den personlige og sociale udvikling samt afklaring af potentialet for uddannelse og arbejde.

Få vejledning til unge med specielle behov

Mangler du mere information om vores botilbud til unge med særlige behov kan du ringe til os på telefon 75 86 54 05 eller sende os en mail på info@vaerkstedsskolen.dk. Vi giver også gerne en rundvisning på skolen, hvis du ønsker dette.