Unge/forældre/pårørende

​Den unge

Som ung kan du blive elev på Værkstedsskolen, hvis du efter et besøg og en samtale med os har fået mod på at prøve det. Værkstedsskolen lægger vægt på at du ved, hvad du siger ja til, og fordi vi ved hvor vigtigt det er at opleve et nyt sted, før man bliver klogere på om det kan blive godt for én, har du mulighed for at være i et praktikforløb på 1-2 uger hos os, før du tager stilling til om du vil starte.

I praktikforløbet får du mulighed for samvær med de andre unge, at prøve værkstederne, smage maden, holde weekend, tage på ture og lære de ansatte lidt at kende m.m., så du efter nogle dage får en fornemmelse af, hvordan det vil være for dig. Men du har naturligvis også mulighed for at starte med det samme, hvis du ønsker det.

- Hvordan bliver jeg elev?

Du er til hver en tid velkommen til at kontakte Værkstedsskolen, hvis du har spørgsmål eller har fået lyst til et uforpligtende besøg med rundvisning, sammen med din sagsbehandler, forældre/værge eller UU-vejleder.

Du kan starte når som helst i løbet af året, det eneste der kræves er at vi har en fælles aftale om dit forløb og ophold samt en handleplan og kontrakt med din sagsbehandler/rådgiver og dine forældre/værge, hvis du er under 18 år gammel.

Fritidsliv

På Værkstedsskolen er der gode muligheder for at have et aktivt fritidsliv. Aktiviteter som gokart, svømning, løbeture, shelterovernatninger og motionscenter arrangeres regelmæssigt af personalet - og nogle unge vælger indimellem selv at gå til fritidsaktiviteter som fitness/spinning, løb, hockey, ridning, skydning, MTB, håndbold, fodbold, batminton i bl.a. Vejle eller andre byer.

På selve Værkstedsskolen er der muligheder for at bruge fritiden på f.eks. at køre med fjernstyrede biler, spille bordtennis, fodbold, billard, musik, computer samt at fitnesstræne i vort multirum, se film/tv, spille spil o.a.​ Der er også muligheder for at bruge vort køkken til bagning m.m., eller vore kreative faciliteter til hobbys af forskellig art.

Kost og trivsel

Udover, at vi har fokus på et meningsfuldt og aktivt fritidsliv, er det ligeledes vigtigt for os på Værkstedsskolen, at støtte de unge i at få en sund og varieret kost. Under opholdet er man som ung med i alt fra indkøb, tilberedning af maden til servering af sunde måltider, således at den enkelte unge får udviklet positive erfaringer med at spise sundt og regelmæssigt, herunder at dette har betydning for den daglige, personlige trivsel.

Ferier/udflugter og arrangementer

To gange årligt, vinter og sommer, tager Værkstedsskolen på ferie i ind- og/eller udland. Der kan være tale om storbyferier, skiferier, vandreferier, bade- og aktivitetsferier m.m. Turene tilrettelægges i samarbejde mellem de unge elever og personalet under hensyntagen til interesser, muligheder og økonomi m.m.

Værkstedsskolen arrangerer desuden årligt en sommerfest, et julemarked, lege- og idrætsdag samt fælles aktiviteter med lignende opholdssteder/skoler.

Som en integreret del af de unges forløb er der jævnligt ekskursioner og udflugter i mindre grupper af unge samt alenedage for den enkelte unge med kontaktpædagog, hvor særlige interesser

Forældre- og pårørendearrangementer

Værkstedsskolen lægger meget vægt på samarbejdet med pårørende og andre vigtige personer i den unges liv, og vil vi gerne sikre et stabilt og positivt samarbejde med både den enkelte unges pårørende og de pårørende som gruppe.

Derfor afholder vi ved behov jævnligt møder med forældre/pårørende mhp. at sikre samarbejdet og understøtte den fælles indsats i forhold til den unge. Og to gange årligt afholder vi pårørendearrangementer; en sommerfest med lege/underholdning, konkurrencer og bespisning samt et julemarked med salg af elevprodukter, julehygge, gløgg/æbleskiver, spil o.a. Overskuddet fra salget af elevprodukter ved julemarkedet går til Værkstedsskolens sponsorbarn i Mali.

Du er som forælder/pårørende meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller lignende.

Kontakt os på:
Mail.: info@vaerkstedsskolen.dk