For almen kontakt, forespørgsler o.lign:​

Info@vaerkstedsskolen.dk

For henvendelser/kontakt indeholdende personfølsomme oplysninger:​

Sikker@vaerkstedsskolen.dk

Botræning for unge på Værkstedsskolen

Hos Værkstedsskolen i Vejle har vi et primært fokus på at udvikle hver enkelte elev, der blandt andet kommer fra Fredericia og Kolding, så de på et tidspunkt kan klare sig selv uden for skolen. Dette sker blandt andet gennem vores botræning og erhvervsafklaring.

Med en fast struktur og en forudsigelig hverdag skaber vi de bedste rammer for vores elever og forbereder dem på det voksenliv der venter forude.

Forløbet i vores botræning med forskellig udviklingsfokus

Vi har fire forskellige boformer, som hver især har deres eget udviklingsfokus. I praksis betyder det, at når man som elev starter hos os, vil man det første tid skulle bo på selve skolen, indtil der vurderes, at eleven er klar til at tage et skridt videre.

Boformerne er:

Som elev i huset har man fået en voksende, men afgørende selvstændighed, som udvikles og afprøves i et samarbejde med pædagogen. I huset har vores botræning for unge fokus på, at eleverne lærer at tage ansvar for indkøb, det sociale fællesskab, madlavning, økonomi og rengøring.

Derefter kan eleven flyttes til gården, hvis det vurderes, at denne er parat. Her øver eleverne sig sammen med pædagogen på at få en hverdag til at fungere, med alt hvad dette indebærer.

Det sidste skridt i vores botræning er Bøgelund botilbud, hvor de elever som bor her, har tilegnet sig stor selvstændighed i social- og botræning. Derudover er eleverne erhvervsafklaret og har et fleksjob eller skånejob.

Aktiviteter og indlæring på Værkstedsskolen

I løbet af et ophold hos os vil vores elever lære om alt fra generel hygiejne til økonomi og planlægning af hverdagen.

Blandt andet har vi undervisning i vores botræning, som omhandler:

  • Hygiejne
  • Tøjvask
  • Planlægning af hverdagen med ugeskema
  • Forståelse af økonomi og e-boks
  • Læse og handle på post
  • Sund kost, motion og at blive fortrolig med lettere madlavning.

Vores botræning for unge har også fritidsaktiviteter, som handler om andet end undervisning. Blandt andet arbejder vi med plancher, hvor vi har fokus på den personlige udvikling. Dertil arbejder vi med botræning også på, at eleverne får tilegnet sig sociale kompetencer og lærer at bevare venskaber.

Kontakt os for yderligere information

Kontakt Værkstedsskolens forstander, Peter Jensen, på e-mail info@vaerkstedsskolen.dk eller telefon 75 86 54 05, hvis du ønsker mere information om vores botræning og erhvervsafklaring.

Udfyld formularen og få mere information​

​Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål eller aftale en eventuel fremvisning af vores skole og faciliteter, hvis du ønsker det.

​Skriv blot til os via vores kontaktformular til højre, så vil vi vende retur hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Opholdsstedet Værkstedsskolen S/I i Rugsted
Rugstedvej 27
7100 Vejle
Tlf.: 7586 5405
CVR: 77890610
info@vaerkstedsskolen.dk

Opholdsstedet

Værkstedsskolen​

General info

v/ Peter Jensen

CVR: 77890610

Kontakt os

Tlf: 75 86 54 05

Almen kontakt: Info@vaerkstedsskolen.dk  |  For henvendelser/kontakt indeholdende personfølsomme oplysninger: Sikker@vaerkstedsskolen.dk